În zilele noastre, activităţile de educaţie şi cercetare moderne sunt dependente de o infrastructură de comunicaţii de mare viteză şi de reţele de calculatoare bazate pe cea mai nouă tehnologie. Design-ul (proiectarea), implementarea şi administrarea unor astfel de reţele, împreună cu dezvoltarea de noi domenii de aplicaţii nu sunt posibile fără o bună cunoaştere a domeniului reţele de calculatoare.

Ce-a de-a doua ediţie a Conferinţei anuale RoEduNet, organizată în Iaşi de Sucursala Iaşi a RoEduNet şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, sub egida Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cu sprijinul partenerilor şi sponsorilor, a oferit oportunitatea schimbului de informaţii în domeniul reţele de calculatoare: aspecte tehnice şi strategice, subiecte legate de comunicare şi aplicarea lor în educaţie şi cercetare.

Ca şi la prima ediţie organizată de către RoEduNet Cluj, acest eveniment a oferit un cadru propice pentru reunirea mai multor personalităţi marcante din domeniile tehnologiei informaţiei şi comunicaţiei digitale şi a permis schimburi de idei şi experienţe, importante pentru noi şi pentru toţi participanţii.

A 10 ediție a Conferentei Internaționale RoEduNet a coincis  cu o altă aniversare importantă pentru activitatea de educație și cercetare în tehnologia rețelelor de calculatoare, 20 de ani de la prima  conexiune din România cu rețeaua de educație și cercetare din Europa.

Această conferință a avut un caracter internațional, peste 45 de lucrari din 7 țări  au fost prezentate  pe parcursul sesiunilor, acoperind o varitate de aspecte, pornind de la New and Alternative Technologies și terminând cu  Social Aspects of Networking Environment Today.

În zilele noastre, activitățile moderne de educație și cercetare depind puternic de o infrastructură de comunicații de mare viteză și de rețele de calculatoare bazate pe cea mai nouă tehnologie. Proiectarea, implementarea, gestionarea unor astfel de rețele, împreună cu dezvoltarea de noi domenii de aplicație nu sunt posibile fără o bună cunoaștere a rețelelor de ultimă generație.

Cea de-a XXI-a ediție a Conferinței anuale a Agenției ARNIEC/RoEduNet ( Rețeaua Educațională Română ) a fost organizată cu ajutorul Universității „ Alexandru Ioan Cuza” din Iași ,  Universitatea Politehnica București ,  Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș , Universitatea Carnegie Mellon , Pittsburgh, SUA, and Capitolul IEEE Computer Society România, sub patronajul  Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice  din România, a oferit oportunități speciale de schimb de informații în rețelele de calculatoare: aspecte tehnice și strategice, probleme de comunicare și, bineînțeles, aplicațiile acestora în educație și cercetare.

Datorită pandemiei și a restricțiilor impuse, cea   de a XXI -a ediție a Conferinței RoEduNet, Networking în educație și cercetare fost organizată online.

Detalii se pot găsi pe site-ul official al Conferinţei RoEduNet.